Project- Teamleiding

Voor verschillende  organisaties heb ik verschillende projecten gedaan.

NS project management

Als programmeur aangetrokken en uiteindelijk als project-/teamleider
verantwoordelijk een team van 6 en voor het ontwerp en ontwikkeling van een Client/Server Multi-tier informatiesysteem binnen de totale organisatie t.b.v. Core
Business, namelijk de afhandeling van bovenregionaal gehandicapten
vervoer.
Om synergie te verkrijgen binnen de organisatie heb ik met management
team een ‘heide-sessie’ gedaan waarin ik de projectaanpak uiteen heb gezet.

De informatiestromen werden in kaart gebracht met tooling van Power Designer, Process Analist en daarna vervolgens omgezet naar een logisch en Fysiek Datamodel met behulp van Data Architect. Database was Oracle, de ontwikkeltaal van Delphi en voor de rapportage werd gekozen voor Crystal Reports.

I-Teq

Werkzaam als Product Owner van verschillende applicaties voor een aantal grote internationaal opererende  vervoerders.  Verantwoordelijk  voor het In-Time en In-Budget opleveren van pakketaanpassingen en -uitbreidingen.   Dit betekent  in de rol van ‘ change manager / projectleider’ zorgdragen voor een probleemloze integratie van nieuwe projecten binnen de bestaande programmatuur, maar ook als ‘incident manager’ verantwoordelijk voor de continuïteit en de waarborging  van een probleemloze werking van de applicaties  ter ondersteuning van de bedrijfsprocessen.

Bij het scheiden van de verschillende taken en verantwoordelijkheden heb ik waar mogelijk de principes van ITIL V3 gevolgd.